БТА Британската кралица Елизабет Втора наблюдава военната церемония в замъка Уиндзор, с

...
БТА
Британската кралица Елизабет Втора наблюдава военната церемония в замъка Уиндзор, с
Коментари Харесай

Защо кралица Елизабет II отбелязва рождения си ден през юни, след като е родена през април?

 БТА Британската кралица Елизабет Втора наблюдава военната гала в замъка Уиндзор, с която бе маркиран формалния й рожден ден, оповестиха Ройтерс. 

Парадът, който бе проведен по отношение на ограниченията за обществена отдалеченост поради пандемията, е първият след гибелта на брачна половинка на кралицата принц Филип преди два месеца.

Кралицата, която навърши 95 години през април, одобри парада, съпроводена от братовчед си принц Едуард, херцог на Кент. Военната гала за рождения ден на монарха е основана преди повече от 260 години.

Парадът в Уиндзор се състоя ден, откакто кралицата бе хазаин на банкет за водачите на страните от Г-7 в Корноул, в югозападната част на Англия, където се организира тридневната среща на върха на седемте най-развити страни в света. В неделя кралица Елизабет Втора ще одобри на чай в Уиндзор президента на Съединени американски щати Джо Байдън и първата дама Джил Байдън.

Обичайно във военната гала за рождения ден на кралицата вземат участие бойци в ярки униформи, които минават по улиците в центъра на Лондон. През последните две години поради пандемията от новия ковид церемонията се организира в много по-ограничена версия.

Парадът в замъка Уиндзор, където кралицата се реалокира предходната пролет поради пандемията, бе последван от 41 топовни салюта и проява на асове от кралските военновъздушни сили.

Рожденият ден на кралица Елизабет Втора е на 21 април, но публично се отбелязва през юни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР